Jadranski trg 3a
51000 Rijeka
Tel.: 072 / 375 000
E-mail: erstebank@erstebank.hr
www.erstebank.hr

 

Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka pod tim imenom posluje od 2003. godine, a nastala je spajanjem Riječke banke d.d., Rijeka, i Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb.

Obje su imale važnu ulogu na hrvatskom financijskom tržištu. Riječka banka, osnovana 1954. godine, razvila se u vodeću banku Rijeke, Primorja i Istre.

Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb, nastala je 2000. godine spajanjem triju uspješnih regionalnih hrvatskih banaka: Bjelovarske, Trgovačke i Čakovečke banke.

Od samog je početka dio uspješne međunarodne Erste grupacije, koja posluje u sedam država širom Europe.

Danas Erste&Steiermärkische Bank d.d. ima oko 2400 zaposlenih koji putem mreže od gotovo 130 poslovnica i 750 bankomata pružaju usluge za gotovo 900.000 klijenata širom Hrvatske. Dobitnica je eminentne nagrade Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna, i to čak šest puta.

Erste banku drugačijom čine njeni zaposlenici, njihov pristup poslu, inovativnost i briga za klijente. Na jednome mjestu nudi cijeli spektar financijskih rješenja i usluga svim kategorijama klijenata: štednju, investicijska ulaganja, kredite, savjetodavne usluge, lizing, osiguranja i sve što bi pravnim ili fizičkim osobama moglo ustrebati u svakodnevnom poslovanju. Prateći financijske potrebe građana i financirajući zdrave, isplative projekte poduzetnika i tvrtki koji pridonose rastu zaposlenosti u realnom sektoru, banka adekvatno potiče razvoj gospodarstva u cjelini. Usredotočena je na hrvatsko financijsko tržište, ali klijentima nudi i aktivnu financijsku pomoć i savjetovanje u inozemstvu putem poslovnica međunarodne Erste grupe u srednjoj i istočnoj Europi.

Erste banka iz godine u godinu postiže kvalitetne financijske rezultate, kontinuirano ulažući u razvoj tehnologije, što omogućuje inovativnost i kreativnost u pristupu klijentima. Jedan je od primjera i aplikacija Keks Pay koja svakodnevno olakšava život 65.000 korisnika. Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svima, neovisno o tome u kojoj banci imaju otvoren račun, pa je zanimljiv podatak da su od ukupnog broja korisnika, njih 75 posto klijenti drugih banaka.