Adriatic osiguranje d.d.
Listopadska 2
10 000 Zagreb
Tel.: 01 / 3036 501
E-mail: info@adriatic-osiguranje.hr
adriatic-osiguranje.hr

 

Izvrsnost, orijentiranost na osiguranike, fleksibilnost u prilagodbi tržišnim zahtjevima vrijednosti su Adriatic osiguranja. Svoju prepoznatljivost Adriatic gradi još od 1991. godine. Od siječnja 2019. započinje internalizacija poslovanja i izlazak Društva na tržište Republike Italije.

Adriatic osiguranje pouzdan je financijski subjekt u potpunom domaćem vlasništvu, koji racionalno ulaže i reinvestira dobit. Zapošljava 817 djelatnika. Sjedište Društva je u Zagrebu, a djeluje kroz devet podružnica u Hrvatskoj, uz Podružnicu Italija sa sjedištem u Trstu i glavnim zastupstvom u Udinama.

Specijalizirano je za proizvode neživotnih osiguranja. U 2019. godini Društvo je ostvarilo ukupan prihod u iznosu od 765 milijuna kuna. Zaračunata bruto premija iznosila je 753 milijuna kuna, uz povećanje od 13,61 % u odnosu na godinu prije. Tržišni udio Društva na tržištu neživotnih osiguranja iznosi 9,86%.

Glavni poslovni cilj Adriatic osiguranja su rast, razvoj, stabilno poslovanje i strateško pozicioniranje na novim tržištima. Društvo nastavlja s razvojem portfelja i lansiranjem inovativnih proizvoda osiguranja, modernizacijom i digitalizacijom poslovanja, s jasno definiranim pogledom na novo desetljeće.  

Izvor: HGK