Adriatic osiguranje d.d.
Listopadska 2
10 000 Zagreb
Tel.: 01 / 3036 501
E-mail: info@adriatic-osiguranje.hr
adriatic-osiguranje.hr

 

Adriatic osiguranje jedno je od vodećih društava na hrvatskom osigurateljnom tržištu. Iako je specijalizirano za neživotna osiguranja, u ponudi ima više od 150 vrsta osiguranja, a više od četvrt milijuna klijenata prepoznalo ga je kao društvo koje osiguranicima pruža cjelovitu, brzu i efikasnu uslugu osiguranja, od osiguranja motornih vozila i imovine do osiguranja od odgovornosti. Prepoznatljivost i posvećenost osiguranicima gradi još od 1991. godine kao Jadransko osiguranje, a u siječnju 2019. zajedno s internalizacijom poslovanja na talijanskom tržištu mijenja naziv u Adriatic osiguranje.

Pouzdan je financijski partner koji racionalno ulaže i reinvestira dobit te je uvršten u kotaciju redovitog tržišta Zagrebačke burze.

Društvo posluje prema zacrtanim planovima, stabilno i solventno, bilježi kontinuirani razvoj, o čemu svjedoče visoke stope rasta svih pokazatelja poslovanja u posljednjih deset godina. Stabilnom sustavu poslovanja pridonosi i 775 djelatnika zaposlenih u devet vlastitih regionalnih podružnica, a upravo je intelektualni kapital, koji čine mladi, obrazovani i ambiciozni djelatnici glavni pokretač poslovanja.

Glavni je poslovni cilj Adriatica u idućem desetljeću internacionalizacija poslovanja, investiranje i strateško pozicioniranje na novim tržištima, koje je započelo otvaranjem poslovnih zgrada u Italiji. Nastavit će i s razvojem portfelja i lansiranjem inovativnih proizvoda osiguranja kao odgovor na sve potrebe modernih korisnika. Snažan je fokus na prilagodbi prodajne mreže svim tržišnim zahtjevima te modernizaciji i digitalizaciji kanala prodaje. Aktivno upravljanje rizicima, optimizacija poslovanja te upravljanje financijskim obvezama odrednice su poslovnih i strateških planova.