Vrijeme održavanja: 22.03.2018.

Objavljeno: 01. 03. 2018. , Ažurirano: 02. 03. 2018.

Županijska komora Zadar ove se godine prihvatila uloge pokrovitelja drugog Sajma stipendija i visokog obrazovanja, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba, a održat će se 22. ožujka u zadarskom Arsenalu, na adresi Trg tri bunara 1.

Cilj je ovog događaja, najavio je organizator, istaknuti važnost i utjecaj visokog obrazovanja na život pojedinaca i rast i razvoj gospodarstva te približiti mogućnost visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu što većem broju hrvatskih učenika, studenata i mladih profesionalaca. Na sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim učenicima, studentima, istraživačima te ostalim građanima, navodi dalje organizator u opisu sajma na svojoj internetskoj stranici www.iro.hr.

Osim u Zadru, sajam se održava i u Zagrebu i Rijeci, a prošlogodišnji u Zadru privukao je oko šest stotina posjetitelja, većinom studenata i srednjoškolaca. Njima je svoju ponudu stipendija, studijskih programa, tečajeva i ispita stranih jezika te financijskih potpora za studij u Hrvatskoj i inozemstvu predstavilo više od 25 izlagača iz Hrvatske te iz osam zemalja Europe i Sjeverne Amerike.