Vrijeme održavanja: 10.11.2016.

Objavljeno: 28. 10. 2016. , Ažurirano: 11. 11. 2016.

ŽK Virovitica, tvrtka Sigma savjetovanje i tvrtka Culmena održali su 10. studenoga u ŽK Virovitica seminar o upravljanju proizvodnjom i poslovanjem prema principima lean menadžmenta. Predavači su bili Nedeljko Štefanić iz Culmene i Ana Domitrović iz Sigma savjetovanja.

Lean menadžment je u razvijenim zemljama prepoznat kao najsnažniji alat za postizanje poslovne izvrsnosti u proizvodnim i uslužnim tvrtkama te u financijskim institucijama, državnim ustanovama, turizmu i mnogim drugim djelatnostima.

Već u prvim mjesecima primjene lean principa dolazi do drastičnih promjena koje su vidljive u smanjenju troškova i zaliha sirovina, materijala i gotovih proizvoda, smanjenju ozljeda na radu, smanjenju proizvodne norme optimizacijom procesa, zatim u povećanju produktivnosti, uklanjanju zastoja, povećanju sigurnosti i ergonomije radnih mjesta, povećanju kvalitete proizvoda, zadovoljstva kupaca i brže naplate potraživanja.

U središtu pozornosti leana uvijek su zaposlenici, njihovo kontinuirano usavršavanje i usavršavanje tvrtki te izbacivanje tzv. otpada iz poslovanja prema principu da je suvišno sve ono za što kupac ne plaća.

Republika Hrvatska će, od 2017. godine, sufinancirati implementaciju leana, poticajnim mjerama. 

Seminar su organizirale tvrtke Sigma savjetovanje i Culmena, u suradnji sa ŽK Virovitica. 

Na seminaru su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata i institucija s područja Virovitičko-podravske županije.