Vrijeme održavanja: 04.05.2017.

Objavljeno: 19. 04. 2017. , Ažurirano: 05. 05. 2017.

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i HGK – Županijske komore Virovitica 4. svibnja održana je regionalna radionica Poziv na dostavu projektnih prijedloga Internacionalizacija poslovanja malog i srednjeg poduzetništva.

Tim se Pozivom jača međunarodna konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva, olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda i usluga, međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište, te povećanje mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga, s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2017. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38.000.000 kuna.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 100.000 kuna, a najviši je iznos 1.000.000 kuna.

Radionicu su održali Jelena Rajher iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Boris Matić iz HAMAG-BICRO-a.

Na radionici su sudjelovali predstavnici malih i srednjih poduzetnika, razvojnih agencija, Lokalnih akcijskih grupa, jedinica lokalne i regionalne samouprave te institucija iz Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.