Objavljeno: 16. 05. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

Vrijeme održavanja: 16.05.2016.


U Županijskoj komori Virovitica Sektor za industriju Hrvatske gospodarske komore održao je predstavljanje nove usluge HGK online Kataloga hrvatskih proizvoda, koji objedinjuje sve hrvatske proizvode, s ciljem povećanja udjela domaćih proizvoda u postupcima nabava.

U Županijskoj komori Virovitica Sektor za industriju Hrvatske gospodarske komore održao je predstavljanje nove usluge HGK Online katalog hrvatskih proizvoda, koji objedinjuje sve hrvatske proizvode, s ciljem povećanja udjela domaćih proizvoda u postupcima nabava.

Prezentaciju je nazočnim gospodarskim subjektima s područja Virovitičko-podravske županije održala Tajana Šapić Kesić, direktorica Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatska gospodarska komora, potaknuta problemima svojih članica zbog otežanog sudjelovanja u postupcima javne nabave koja se provodi u RH, ali i svjesni nedovoljne informiranosti naručitelja o postojanju kvalitetnih i cijenom konkurentnih domaćih proizvoda, pokrenula je izradu ovog kataloga.

Cilj je da se ulagačima i projektantima pruži informacije o tome da u Hrvatskoj postoje proizvodi koji kakvoćom i cijenom ne odstupaju od konkurentnih stranih proizvoda te da se na jednome mjestu objedine podaci domaće ponude proizvoda i usluga.