Vrijeme održavanja: 20.09.2016.

Objavljeno: 20. 09. 2016. , Ažurirano: 23. 09. 2016.

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je aktualni Poziv na dostavu projektnih prijava Kompetentnost i razvoj MSP, koji je ŽK Virovitica predstavila 20. rujna. Prezentaciju je održao Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove i EU HGK, Odjela za EU HGK.

Cilj prezentacije bio je upoznati mikro, male i srednje poduzetnike s aktualnim pozivom, kriterijima prihvatljivosti, natječajnom dokumentacijom te procesom prijave i vrednovanja.

U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. dodijelit će se bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu 867 milijuna kuna mikro, malim i srednjim tvrtkama, pri čemu će se iznosi pojedinačnih potpora kretati od 300 tisuća do 30 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen poticanju početnih ulaganja poduzetnika, neovisno o tome jesu li ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta, diversifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u sveukupnom proizvodnom procesu postojeće poslovne jedinice.

Prezentaciji je prisustvovalo tridesetak predstavnika tvrtki i institucija s područja Virovitičko-podravske županije.

DSC09236.JPG

Predstavnici tvrtki i institucija s područja Virovitičko-podravske županije na prezentaciji