Vrijeme održavanja: 27.10.2016.

Objavljeno: 27. 10. 2016. , Ažurirano: 31. 10. 2016.

Ministarstvo poljoprivrede RH, u suradnji sa ŽK Virovitica, 27. listopada održalo je radionicu o osnivanju proizvođačkih skupina i organizacija.

Na radionici, koja se održava samo u četiri grada u Hrvatskoj (Opuzenu, Osijeku, Sisku i Virovitici), predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Andreja Martonja Hitrec, Dalibor Janda i Tomislav Petrović govorili su o postupku priznavanja proizvođačkih organizacija, izradi poslovnog plana i potporama za proizvođačke organizacije.
Predstavnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Lucija Babić-Kovačević, Domagoj Kekez i Sandra Freitag, govorili su o postupku podnošenja zahtjeva za potporu, u okviru mjere M09 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

DSC09438.jpg

Radionici su prisustvovali predstavnici priznatih proizvođačkih organizacija, proizvođačkih organizacija u postupku priznavanja, predstavnici razvojnih agencija s područja Virovitičko-podravske županije te ostali zainteresirani za udruživanje proizvođača u ovu mjeru.

Sudionici na radionici postavili su niz pitanja na koja su dobili konkretne odgovore.

DSC09436.jpg