Vrijeme održavanja: 14.03.2016.

Objavljeno: 14. 03. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

U Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Rajka Stilinovića, direktora tvrtke Croming d. o. o. Pitomača koji je predsjednik Strukovne grupe, 14. ožujka, Strukovna je grupa graditeljstva i projektiranja Županijske komore Virovitica održala svoju 43. sjednicu. Članovi Strukovne grupe raspravljali su o školovanju kvalificiranih i stručnih kadrova za potrebe građevinskog sektora te o aktivnostima promocije članica Strukovne grupe na sajmovima i izložbama.

Na sjednici su, osim članova Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja ŽK Virovitica, bili: pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, mr. sc. Vesna Šerepac, rukovoditeljica odjela za analitiku, statistiku i informatiku HZZ-a, Ispostave Virovitica, Lahorka Weis,  predsjednik Obrtničke komore VPŽ, Ivan Kostelac te ravnatelji srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije: ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici, Vladimir Reider, ravnatelj Tehničke škole u Virovitici, Ivan Kućan, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slatini, Mladen Graovac te ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina,
Darko Špoljarić.

Nakon rasprave svih prisutnih, na sjednici je zaključeno da je potrebno poticati upise mladih u deficitarna zanimanja već u osnovnim školama te su za učenike članice Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja spremne osigurati stipendije, a po završetku školovanja i zaposlenje u domicilnim graditeljskim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije.

Članove Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja, Milan Vanđura, direktor Županijske komore Virovitica, upoznao je s devetnaest sajmova i izložbi koje će u ovoj godini organizirati Županijska komora Virovitica, a na kojima mogu promicati svoje tvrtke i ponudu. Ujedno mogu sudjelovati i na drugim događanjima koje organizira Središnjica HGK i županijske komore.