Vrijeme održavanja: 15.09.2016.

Objavljeno: 15. 09. 2016. , Ažurirano: 19. 09. 2016.

Tvrtka Hrvatski duhani iz Virovitice održala je u četvrtak, 15. rujna, 17. Dan polja duhana.  U uvodnom dijelu, na početku manifestacije, nazočnima su se, uz direktora Hrvatskih duhana Zlatka Plešu, obratili član Uprave BAT Adria Cluster Josip Lozančić i pomoćnik ministra za poljoprivredu i prehrambenu industriju Krunoslav Karalić

Događanju su prisustvovali njihovi poslovni partneri, predstavnici znanstvenih i stručnih ustanova te ostalih institucija, među kojima su: gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Igor Andrović, predstavnici ŽK Virovitica – predsjednik Ivan Slamić, direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica za poljoprivredu Andrea Poslek te brojni proizvođači duhana sa sirovinskog područja Hrvatskih duhana iz Podravine i Slavonije. 

Zlatko Pleša naglasio je da je na proizvodnom području Hrvatskih duhana, u Podravini i Slavoniji, u 2016. godini ukupno zasađeno 3 583 ha duhana, od toga 3 260 ha tipa virginia i 323 ha burleya.  Od ukupno zasađenih površina, oko 12 se posto navodnjava, čime se povećavaju prinos i kvaliteta.

Nazočni su razgledali pokusna polja, navodnjavane proizvodne površine pod duhanom te sušenje duhana u sušnicama na sunčevu energiju, na sirovinskom području Hrvatskih duhana u Podravini: Lozan – Đolta, Vukosavljevica, Rogovac i Orešac.