Vrijeme održavanja: 05.04.2016.

Objavljeno: 05. 04. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

U Županijskoj komori Virovitica, 05. travnja, pod predsjedanjem Damira Kelava, predsjednika Strukovne grupe, iz tvrtke „Pan-parket“ d.o.o. Čačinci, članice Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije održale su dvanaestu sjednicu.

Uoči početka sjednice, prezentiran je video – spot o reformi Hrvatske gospodarske komore, sa najnovijim aktivnostima i uslugama HGK.

Odsjek za industriju ŽK Virovitica, kao polaznu osnovu za raspravu na sjednici, pripremio je informaciju o drvno-prerađivačkoj industriji Virovitičko-podravske županije.

Svi nazočni članovi Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije ŽK Virovitica, sudjelovali su u raspravi i zaključili:

-  drvno-prerađivačka industrija jedna od najdominantnijih proizvodnji u Virovitičko-podravskoj županiji i okosnica rasta i razvoja županije, jer koristi domicilne resurse, te može biti vodeća grana u Republici Hrvatskoj i zapošljavati mlade, a ne da isti svakodnevno odlaze u inozemstvo
-  u snabdjevanju sirovinama, treba preferirati gospodarske subjekte koji imaju višu fazu prerade, jer je prisutan problem sirovine koja nije dostatna, iako je evidentna visoka sječa šuma, za raspoložive kapacitete proizvođača, a i raspored sirovine treba biti transparentan
- devizni tečaj ne pogoduje izvoznicima, te isti treba postupno korigirati za stopu rasta inputa
- država treba poticajnim mjerama poticati izvoz
- potrebno je udruživanje svih zainteresiranih članica drvno-prerađivačke industrije, jer jedino udruženim djelovanjem i argumentiranim nastupom,  moguće je ostvarivanje zajedničkih ciljeva
- evidentan je lagani oporavak drvno prerađivačke djelatnosti

Dat je i prijedlog za radna tijela Vijeća Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK, za mandatno razdoblje 2016. – 2020. god.

Nazočnima su prezentirani i znakovi kvalitete HGK: „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“, te mogućnosti apliciranja istih.