Vrijeme održavanja: 28.03.2017.

Hrvatska gospodarska komora organizira tematske radionice i stručna predavanja za učenike i studente u različitim gradovima Hrvatske, nastojeći im tako približiti i objasniti neke osnovne pojmove i ukupan značaj financijskih institucija i njihovu poziciju.

Radionica se održava povodom obilježavanja Svjetskog tjedna novca i Europskog tjedna novca, nizom aktivnosti koje će se održati od 27. ožujka do 2. travnja kako bi se financijskim obrazovanjem unaprijedila razina financijske pismenosti i omogućilo djeci, mladima i građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

Program radionice u Varaždinu:

Pozdravne riječi:

  • Predsjednik Županijske komore Varaždin Čedomil Cesarec
  • Pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Vanja Dominović

 Izlaganja predstavnika financijskih institucija:

  • Bankarsko poslovanje i osobne financije: Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Alenka Erdelja i direktorica Poslovnice Mihaela Hrastić,
  • Osiguranje: Predstavnik osiguravatelja (TBC),
  • Investicijski fondovi: InterCapital Asset Management d. o. o. Marko Bogdan, prodaja.

Predviđeno je trajanje predavanja dva sata, a prijave se primaju na e-adresu: mkezic@hgk.hr ili putem telefona na broj 042/405-412.

U projektu Svjetskog i Europskog tjedna novca u Republici Hrvatskoj sudjeluju: Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska narodna banka, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga banaka, Hrvatski ured za osiguranje, Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka burza, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Štedopis-Institut za financijsko obrazovanje. U privitku vam šaljemo dopis koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo ravnateljima osnovnih i srednjih škola, povezano s obilježavanjem Svjetskog i Europskog tjedna novca.