Vrijeme održavanja: 18.10.2016.

Objavljeno: 18. 10. 2016. , Ažurirano: 07. 11. 2016.

Na poziv tvrtke Elementa Laborum Standard d. o. o., predstavnice Županijske komore Split posjetile su u utorak, 18. listopada, tu tvrtku u Kaštel Kambelovcu.

Elementa Laborum Standard d. o. o. jest tvrtka ovlaštena za poslove zaštite zdravlja, zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša, koja zapošljava deset visokoobrazovanih djelatnika. I oni i vlasnica tvrtke stekli su višegodišnje iskustvo u tvrtkama različitih profila te poznaju sustave rada i upravljanja u organizacijama. Tvrtka je osnovana 2009., a uz Kaštel Kambelovac, posluje i u Zagrebu. Pruža potpunu uslugu vođenja navedenih poslova, vodeći računa o prioritetima poslodavaca. Kvalitetom usluga koje provodi, uspješno povećava produktivnost klijenata i do 30%. 

U okviru tvrtke, od 2012. posluje i Učilište za obrazovanje odraslih Elementa, u kojem se školuju kadrovi poput specijalista za zaštitu na radu te brojna druga zanimanja iz područja građevinarstva, poljoprivrede, turizma te zdravstvene skrbi. Jedna od temeljnih vrijednosti tvrtke jesu sigurnost i unaprjeđenje poslovanja klijenata. Stoga, tvrtka je 2014. godine nabavila ilifeSOOM Sistem, uređaj za terapiju pomoću senzorne oscilirajuće multimodulacije. Uređaj, uz niz pogodnosti koje pruža, utječe na zdravlje i povećanje menadžerskih potencijala i ostalih zaposlenih izloženih stresu.

Violeta Tadin, direktorica tvrtke, u HGK je prepoznala pouzdanog partnera za podizanje poduzetničke svijesti o potrebama usluga zaštite na radu. Ovaj posjet korak je ka konkretnijoj pomoći tvrtki u smislu prepoznatljivosti na tržištu, i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i na području cijele Hrvatske.

Govorilo se o problemu naplate potraživanja, s čim se i dalje suočavaju brojne tvrtke, a njegovo bi rješavanje trebalo biti jedan od ciljeva nove Vlade. Ova tvrtka očekuje da bi, kao produžena ruka gospodarstva, Komora u tome trebala sudjelovati.