Vrijeme održavanja: 20.01.2017.

Objavljeno: 20. 01. 2017. , Ažurirano: 27. 01. 2017.

U petak, 20. siječnja, tvrtku Riba Dražin j. d. o. o. iz Kaštel Kambelovca posjetile su predstavnice Županijske komore Split kako bi predstavile nove usluge HGK.

Tvrtka je to koja u vlastitom pogonu za soljenje i mariniranje ribe na tradicionalan način od domaće sirovine proizvodi niz kvalitetnih i inovativnih proizvoda te posebnu pozornost posvećuju kontroli kvalitete svih sastojaka, proizvodnog procesa te konačnog proizvoda prema HACCP sustavu.

Vlasnik tvrtke Živko Dražin osmislio je brand  Pepefiš – patentirane proizvode koje čini spoj ribe i povrća te niz drugih delikatesa koje su već višestruko nagrađivane na prehrambenim sajmovima i izložbama te su postale prepoznatljive gdje god se pojave.

Ova mala obiteljska tvrtka trenutno ima pet zaposlenih, konstantno ima uzlazni trend poslovanja, velik dio proizvodnje izvozi se u Sloveniju, dok se ostatak plasira na domaće tržište, putem jednoga domaćeg trgovačkog lanac te putem ugostiteljskih  objekata. U planu je i izvoz na treća tržišta, izvan EU.

tegle.jpg

Uz kvalitetu i pristupačne cijene, predanost i inovativnost u radu ostvaruju odlične rezultate te nastoje iskoristiti svaku priliku kojom se mogu približiti potrošaču, a u čemu im svakako koriste i sajamske manifestacije u organizaciji HGK te posebice ističu akciju Kupujmo hrvatsko.

Kao najveći problem s kojim se susreću u poslovanju, ističu otežanu, a ponekad i nemoguću naplatu isporučene robe, posebno pokretanje međunarodnih sporova kad sudski troškovi često premašuju vrijednost robe. U tom smislu od Komore očekuju pravnu pomoć te aktivnije stajalište u smjeru jednostavnijih i bržih procedura kako male tvrtke ne bi bile dovedene na rub egzistencije zbog nagomilanih nenaplaćenih potraživanja.