Vrijeme održavanja: 07.03.2018.

Objavljeno: 09. 03. 2018. , Ažurirano: 26. 03. 2018.

Predstavnici ŽK Split posjetili su 7. ožujka uredske prostore tvrtke Socius d. o. o. u Splitu i u razgovoru se upoznali s novostima u poslovanju tvrtke.

Socius d.o.o. sa sjedištem u Splitu djeluje već 20 godina, od 1998. godine kao strano predstavništvo SpecTec Grupe u Hrvatskoj, a u postojećem obliku od 2013. godine. Socius djeluje na tržištu brodarske i brodograđevne industrije te industrije istraživanja i eksploatacije nafte i plina. Usluge izrade novih i migracije potojećih baza podataka za računalne sustave planiranja i upravljanja preventivnim održavanjem trgovačkih brodova i naftnih platformi, plasira na nacionalno i međunarodno tržište. Socius tim čine visoko kvalificirani tehnički i nautički konzultanti s dugogodišnjim radnim iskustvom u brodarstvu i pomorstvu, kao i mladi obrazovani stručnjaci.

tvrtkaSocius1.jpg

Na zahtjevnom inozemnom tržištu Socius se dugoročno pozicionira provođenjem strategije diferencijacije i strategije marketinga usmjerenog na uspostavljanje odnosa s kupcima. Tvrtka je također uspješno aplicirala na projekt Internacionalizacija poslovanja MSP-ova, gdje je je cilj projekta povećanje konkurentnosti Sociusa na globalnom tržištu kroz ulaganje u internacionalizaciju poslovanja putem nastupa na 11 najvećih međunarodnih izložbi u brodarskoj industriji u razdoblju od 30 mjeseci, na području Europe i Bliskog Istoka.

Odnedavno je Socius zastupnik za pomorsku zastavu „Maritime Cook Islands“ registra, tzv. zastave pogodnosti, gdje vrši usluge izdavanja potrebnih licenci i tehničkih pregleda te nautičkog direktorija Azimouthio Yachting Info za područje Jadrana, u kojemu se nalaze sve informacije koje su potrebne nautičarima.

U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su dogovorene buduće aktivnosti kroz rad strukovnih grupacija koje djeluju u ŽK Split, a okupljaju tvrtke iz brodograđevne i nautičke djelatnosti.