Vrijeme održavanja: 08.03.2017.

Objavljeno: 09. 03. 2017. , Ažurirano: 15. 03. 2017.

U srijedu, 8. ožujka, predstavnice ŽK Split posjetile su pogone tvrtke Salona-Var d. o. o. u Solinu.

Vlasnik tvrtke Mladen Stupalo upoznao ih je s novostima u poslovanju tvrtke od prošlog posjeta krajem 2015. godine. Kontinuirano ulaganje u informatizaciju poslovnih procesa i novu opremu rezultiralo je povećanjem proizvodnje, izvoza te broja zaposlenih za 41%. Trenutno je u proizvodnji novo aluminijsko plovilo dužine deset metara, za domaćeg naručitelja, namijenjeno prijevozu putnika na moru. Istom naručitelju već je isporučeno slično plovilo dužine 12 metara. Stupalo je istaknuo važnost ulaganja u obrazovanje mladih kadrova praksom u njegovim pogonima gdje uče kako primijeniti stečena teorijska znanja.

Uz postojeći ISO 9001:2015 certifikat sustava upravljanja kvalitetom, tvrtka je u 2017. godini bogatija za još dva certifikata od TÜV Nord Group, i to za ISO 3834 – 2 (sustav osiguranja kvalitete zavarivačkih radova za proizvodnju čeličnih konstrukcija) i EN 1090 - 2, EXC3 (sustav tvorničke kvalitete proizvodnje za proizvodnju čeličnih konstrukcija). Ovi certifikati potvrđuju da su sve čelične konstrukcije proizvedene u skladu s najvišim svjetskim standardima te su nosioci CE oznake.

Mobilni tim splitske Komore upoznao je direktora Stupala s uslugama HGK, a on je najavio da će tvrtka, s ciljem daljnjeg poboljšanja poslovanja, svoje proizvode unijeti u online Katalog hrvatskih proizvoda i tako ih približiti zainteresiranomu domaćem tržištu.