Vrijeme održavanja: 20.09.2019.

Predstavnica Županijske komore Split Ines Budrović posjetila je 20. rujna u Aržanu tvrtku NK Commerce d.o.o., vlasnika Nikole Knezovića.

Objavljeno: 26. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 10. 2019.

Primarna djelatnost tvrtke, koja je s radom započela 1992. godine, veleprodaja je pića i prehrambenih proizvoda, posebno Franck proizvoda. 2001. godine započeli su s radom trgovine na malo pretežno prehrambenih proizvoda te danas u sedam trgovina imaju 35 djelatnika.

Zbog sve većeg širenja domaćih i stranih trgovačkih lanaca, a radi opstojnosti i zaštite svog poslovanja, priliku za daljnji razvoj male trgovine Knezović vidi u suradnji s malim hrvatskim proizvođačima čija se proizvodnja temelji na domaćim proizvodima, kao i u udruživanju malih trgovaca na nacionalnoj razini putem Saveza malih trgovaca RH, čiji bi predstavnici aktivno surađivali s HGK, Hrvatskom udrugom poslodavaca i ostalim poslovnim subjektima.

Budrović je informirala o aktivnostima i novim projektima HGK, s naglaskom na projekt digitalizacije poslovanja Komore – Digitalna komora, koji će ubrzati komunikaciju i unaprijediti odnos s članicama te olakšati njihov rad.

Knezović je posebno pozdravio inicijativu HGK za organizaciju 1. Konferencije o trgovini koja se ove godine održala u Vodicama, kao dobru priliku za gospodarstvenike iz trgovinske djelatnosti da se informiraju o svim aktualnostima iz branše te u direktnim kontaktima s predstavnicima resornih ministarstava postave pitanja i iznesu probleme s kojima se susreću u radu.

Iskazao je zadovoljstvo posjetom predstavnice ŽK Split i izlaskom Komore na teren te naglasio da se samo kontinuiranim radom Grupacije i Udruženja trgovine HGK i odnosima s ostalim bitnim državnim tijelima može polako, ali sigurno, doći do optimalnih rješenja za poslovanje članica trgovinske djelatnosti.