Vrijeme održavanja: 07.03.2018.

Objavljeno: 08. 03. 2018. , Ažurirano: 12. 03. 2018.

Predstavnica Županijske komore Split posjetila je u srijedu, 7. ožujka tvrtku Matram d. o. o. u Dicmu te predstavila aktivnosti i usluge koje HGK pruža svojim članicama.

Tvrtka Matram d. o. o. je hrvatsko-njemačka tvrka (26 posto udjela njemačkog vlasništva) sa sjedištem u Splitu koja od 1994. godine distribuira vrhunske europske brendove kao što su Papstar – visokokvalitetni proizvodi od papira, plastike i aluminija, Soehnle – inovativne kuhinjske i osobne vage i Leifheit – kuhinjska pomagala te je prisutna u svim vodećim hotelskim kućama, restoranima, konobama te domaćinstvima.

Predsjednik uprave i direktor tvrtke Ivan Madunić pokazao je zgradu uprave i skladišni prostor koji se od 2010. godine nalazi u Dicmu te raspolaže sa 628 paletnih mjesta, odnosno, teoretski u njega mogu stati 33 šlepera. Tvrtka zapošljava 26 djelatnika.  

Kao jedan od većih problema s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju Madunić ističe veliku i neefikasnu državnu administraciju, posebice u dijelu protočnosti informacija te potrebu provedbe strukturnih reformi koje bi u konačnici rezultirale zdravim tržišnim utakmicama među poslovnim subjektima. Hrvatsku gospodarsku komoru vidi kao poslovnog partnera koji će mu svojim kanalima i poveznicama s ostalim resornim institucijama omogućiti brže i lakše poslovanje i na domaćem i na inozemnom tržištu. Pozdravlja napore komore da reformom sustava na efikasan i kvalitetan način bude servis gospodarstvenicima u olakšavanju njihova razvoja i opstanka na konkurentnom tržištu.