Vrijeme održavanja: 25.04.2017.

Objavljeno: 27. 04. 2017. , Ažurirano: 27. 04. 2017.

Predstavnice ŽK Split posjetile su uredske i prodajne prostore tvrtke Kragić d. o. o. u Kaštel Sućurcu i u razgovoru s komercijalnim direktorom Ivanom Begonjom upoznale se s novostima u poslovanju tvrtke.

Tvrtka Kragić d. o. o. osnovana je 1990. godine i zapošljava 130 djelatnika. Prodajni su joj saloni u Kaštel Sućurcu, Dicmu i Splitu te u Čapljini u Bosni i Hercegovini, a proizvodni pogon je u Dicmu.

Niz godina tvrtka je poznata po sloganu "sve za vodu" zato što nudi kompletno uređenje kupaonica te sanitarnu keramiku vodećih svjetskih proizvođača, a tvrtka se već godinama bavi i proizvodnjom kupaonskog i kuhinjskog namještaja. Namještaj se izrađuje u pogonu smještenom u Dicmu, i to po mjeri, primjenom najnovije tehnologije u svim fazama proizvodnje čija je kvaliteta potvrđena i certifikatom sustava upravljnja kvalitetom ISO 9001:2000.

Budući da je tvrtka izvozno orijentirana, predstavnice ŽK Split upoznale su njeno rukovodstvo s uslugama Hrvatske gospodarske komore namijenjene jačanju internacionalizacije poslovanja, ali i novom uslugom, online Katalogom hrvatskih proizvoda, kako bi se proizvodi kvalitetno pozicionirali i na domaćem tržištu. Dogovorene su buduće zajedničke aktivnosti, među kojima je istaknuto sudjelovanje tvrtke na sajmovima na kojima HGK organizira sudjelovanje i mogućnosti izlaska na nova tržišta.