Vrijeme održavanja: 04.09.2018.

Objavljeno: 06. 09. 2018. , Ažurirano: 07. 09. 2018.

Predstavnici ŽK Split posjetili su prostor tvrtke Ćurin nautika d. o. o. u Splitu te se u razgovoru s njenim direktorom Alenom Ćurinom upoznali s novostima u poslovanju tvrtke čije sjedište je inače u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Energetska učinkovitost, energetska certifikacija zgrada, inženjering na području elektrotehnike i strojarstva te solarne elektrane glavne su djelatnosti tvrtke, a inženjerske usluge tvrtka pruža ne samo na području Splitsko-dalmatinske županije nego na području cijele Hrvatske.

Uz pružanje inženjerskih i konzultantskih usluga te kompletnih rješenja na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije svojim klijnetima pomažu povećati energetsku učinkovitost objekata, smanjiti troškove energije i emisiju CO2 te im osigurati optimalan put financiranja i dobivanja bespovratnih subvencija.

„Uvođenje novih sustava koji će povećati uporabnu vrijednost i optimalna tehnička rješenja primjerena pojedinom objektu naša su vodilja u izradi projekata, a zadovoljstvo korisnika te racionalna potrošnja električne, toplinske i rashladne energije konačni cilj. Pri projektiranju tehničkih sustava zgrade koristimo nova tehnološka rješenja koja omogućavaju visoku energetsku učinkovitost. Kod postojećih zgrada energetski pregled i energetski certifikat prvi su korak prema uštedi energije“, istaknuo je Alen Ćurin.

Svoje veliko iskustvo na području energetske učinkovitosti Alen Ćurin primjenjuje i kao zamjenik predsjednika Strukovne grupacije energetike ŽK Split u čijem radu aktivno sudjeluje. U razgovoru s direktorom istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a dogovorene su i buduće aktivnosti koje će se provoditi kroz rad strukovnih grupacija te ostale projekte i usluge HGK.