Vrijeme održavanja: 20.06.2018.

Objavljeno: 20. 06. 2018. , Ažurirano: 26. 06. 2018.

Predstavnici ŽK Split posjetili su prostore tvrtke Amplifico d. o. o. u Klisu i u razgovoru s predstavnicima tvrtke upoznali se s novostima u njezinu poslovanju.

Tvrtku Amplifico osnovali su 2014. godine četiri studenta Fakulteta strojarstva, brodogradnje i elektrotehnike iz Splita. Usko je specijalizirana za izradu proizvoda unutar IoT (Internet of Things) sektora, što najčešće uključuje razvoj mobilnih aplikacija i hardvera.

Najveći je komercijalni uspjeh tvrtke pametna parking barijera Parklio (www.parklio.com) koja se kontrolira putem mobilne aplikacije. Parklio je pametna parking barijera koja čuva parkirališno mjesto i omogućuje dijeljenje ključa među korisnicima. Parklio je 2017. godine na olimpijadi startupova u Singapuru proglašen drugim najboljim startupom na svijetu u ranoj fazi razvoja u konkurenciji od više od 5000 startupova iz 100 zemalja i od tada niže uspjeh za uspjehom koji prate razna priznanja.

Od svog osnutka tvrtka bilježi uspješno poslovanje i stalan rast, a trenutno broji pet zaposlenika i uskoro počinje s ciklusom novih zapošljavanja i širenja tima.

U razgovoru s rukovodstvom tvrtke istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su dogovorene buduće aktivnosti putem rada strukovnih grupacija koje djeluju u ŽK Split. Tvrtka je upoznata s uslugama Hrvatske gospodarske komore namijenjenim jačanju internacionalizacije poslovanja te jačem pozicioniranju na domaćem tržištu.