Vrijeme održavanja: 04.12.2017.

Objavljeno: 04. 12. 2017. , Ažurirano: 12. 12. 2017.

Predstavnici ŽK Split 4. prosinca posjetili su tvrtku Alfa atest d. o. o., tvrtku Virtus d. o. o. i Učilište Virtus, ustanovu za obrazovanje odraslih u Splitu kroz koje ih je proveo prokurist Rade Pehar i direktor Denis Radić-Lima.

Alfa atest d. o. o. je tvrtka ovlaštena i specijalizirana za obavljanje poslova iz područja zaštite na radu, zaštite okoliša, zaštite od požara, zaštite od buke, civilne zaštite, inspekcije dizala i područja tehničkih ispitivanja te posjeduje sve potrebne certifikate i akreditacije.

Stručni tim tvrtke uspješno posluje više od deset godina na području cijele Republike Hrvatske i broji 36 zaposlenika različitih struka s višegodišnjim iskustvom na poslovima sigurnosti i zaštite koji kontinuirano rade na povećanju kvalitete, razine stručnosti i tehničke opremljenosti, što potvrđuju i sustavima upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i ISO 14001:2015 te akreditacijom za Ispitno tijelo (prema HRN EN ISO/IEC 17020) i akreditacijom za Ispitni laboratorij (prema HRN EN ISO/IEC 17025).

Uz tvrtku Alfa atest d. o. o. osnivači su pokrenuli i tvrtku Virtus d. o. o. te Učilište Virtus, ustanovu za obrazovanje odraslih u Splitu.

U sklopu tvrtke Virtus d. o. o. postoje dva odjela: odjel koji se bavi tehničkim sustavima dizalica i drugih podiznih uređaja industrijskog i brodskog programa i odjel koji se bavi informacijskim sustavima koji je specijaliziran za izradu softvera “po mjeri“. U svojoj strategiji razvoja tvrtka se opredijelila za individualni pristup kupcima, shvaćajući potrebe i specifičnosti pojedine proizvodnje i posebnih zahtjeva naručitelja.

Učilište Virtus, koje uspješno posluje od 2009. godine pod vodstvom ravnatelja Maria Pehara, ovlašteno je i specijalizirano za obavljanje poslova iz područja stručnog osposobljavanja i usavršavanja, prekvalifikacije i različitih vrsta tečajeva radi pozitivnog mijenjanja strukture tržišta rada.

U razgovoru s Radom Peharom, inače i zamjenikom Sekcije Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu koja djeluje pri ŽK Split, istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te važnost uloge Hrvatske gospodarske komore za poslovanje i zastupanje interesa poduzetnika.