Vrijeme održavanja: 20.09.2019.

20. rujna predstavnici HGK - Županijske komore Split posjetili su tvrtku Naprijed u Glavicama kod Sinja, direktora i vlasnika Marka Jazidžije.

Objavljeno: 26. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 10. 2019.

Naprijed d.o.o. drvoprerađivačka je tvrtka s naglaskom na projektiranje i proizvodnju funkcionalnoga, kvalitetnog i modernog namještaja za dom. Na tržištu su prepoznatljivi i po opremanju turističko-ugostiteljskih interijera po narudžbi, kao i po proizvodnji uredskog namještaja, drvene stolarije i drugih drvnih proizvoda.

Tijekom dvadesetogodišnjeg poslovanja Naprijed se od male pilane pretvorio u renomiranu i uspješnu tvrtku sa stotinom zaposlenika, koja bilježi stalni rast proizvodnje i prihoda te ni po čemu ne zaostaje za najvećim svjetskim proizvođačima istovrsnih proizvoda, koje najvećim dijelom temelje na hrvatskoj sirovini.

Uz proizvodnju u sinjskom području, tvrtka ima izložbene salone u Sinju i u splitskoj Dujmovači te su razvili vlastiti brand Commodo.

Posebno je vrijedno istaknuti da je tvrtka uz pomoć europskih fondova uspješno realizirala projekt ugradnje fotonaponske elektrane za korištenje energije sunca u proizvodnji električne energije te tako povećala energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije u svom proizvodnom pogonu u Sinju uz pokrivanje oko 60 posto potreba i znatno smanjenje emisije ugljikova dioksida.

Direktor Jazidžija istaknuo je da se do rezultata došlo stalnim ulaganjem u razvoj, prateći suvremena tehnološka rješenja i kontinuirano ulažući u unapređenje sustava kvalitete i program obrazovanja djelatnika. Naglasio je da su stručni i zadovoljni zaposlenici najveća vrijednost tvrtke, koje uz uredne isplate plaća nastoje zadržati i drugim stimulacijama, kako ne bi, nakon što steknu specifična znanja, odlazili u inozemstvo već ostali raditi u ovoj tvrtki. Učenicima strukovnih škola omogućena je praktična nastava u tvornici i osigurano radno mjesto u rodnom kraju.

Istaknuo je da rastuće potrebe turizma u Dalmaciji pozitivno utječu na hrvatsko gospodarstvo u cjelini, pa tako i na drvnoprerađivačku industriju te pozdravlja napore HGK za uvođenje dualnog obrazovanja, kao i akciju Hrvatski proizvod za hrvatski turizam te projekte vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK. Jazidžija je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s HGK i informacijama koje kontinuirano dobiva Komore te podupire sve napore usmjerene na jaču prezentaciju gospodarstva na međunarodnoj sceni, osobito na najvećim drvoprerađivačkim sajmovima.