Vrijeme održavanja: 17.10.2017.

Objavljeno: 17. 10. 2017. , Ažurirano: 19. 10. 2017.

Predstavnica ŽK Split posjetila je 17. listopada tvrtku Tičinović d. o. o. te predstavila nove usluge koje HGK pruža svojim članicama.

Obiteljsko poduzetništvo Tičinović seže u 1976. godinu, osnivanjem obrta za trgovinu i autoradionica Tičinović te 2007. postaje tvrtka Tičinović d. o. o.

Član uprave i direktor tvrtke Ante Tičinović pokazao je odjel tvrtke koja se bavi popravljanjem vozila odnosno autoservis te odjel administracije. Od svog je osnutka tvrtka narasla i zauzima visoko pozicionirano mjesto na tržištu pružanja usluga autolimarije i automehanike. Također je pokazala izvrsnost u restauraciji oldtajmera. Trenutno zapošljava šest djelatnika.

Posebna se pozornost pridaje kontinuiranom stručnom obrazovanju svih djelatnika tvrtke kako bi krajnji rezultat bio usmjeren na zadovoljavanje visokih standarda same struke i krajnjih korisnika odnosno kupaca te kako bi se osigurala neupitna sigurnost vozila na cesti.

Problemi u poslovanju djelatnosti autostruke raznoliki su i veliki te utječu negativno na daljnji razvoj same struke i poslovanja u cjelini.

Tičinović posebno skreće pozornost na probleme rada na crno, odnosno nelojalnu konkurenciju te na nedovoljnu potporu resornih ministarstava i institucija koje bi trebale utjecati na reguliranje, a time i na olakšavanje poslovanja svih tvrtki i obrta koji se bave ovom djelatnošću.

Ističe neravnopravan i nekonkurentan položaj malih servisnih radionica u odnosu na veće konkurente, posebno u dijelu odnosa s osiguravajućim društvima koja u najvećem broju slučajeva nastalih šteta na vozilima ne žele priznati cijenu sata rada servisnih radionica, čime izravno urušavaju njihovu konkuretnost na tržištu.

Radi iznalaženja optimalnog rješenja kompleksne problematike djelatnosti autostruke i kvalitetnog odnosa s relevatnim ministarstvima i institucija, Tičinović vidi Hrvatsku gospodarsku komoru kao jaku platformu na koju se članice mogu i trebaju osloniti.

Na dosadašnjim je konstruktivnim sjednicama Strukovne grupacije trgovine motornim vozilima i dijelovima pri ŽK Split ostvaren značajan pomak u daljnjem razvoju i rješavanju problema u autostruci.

tvrtkaTičinović1.jpg