Vrijeme održavanja: 18.06.2020.

Objavljeno: 19. 06. 2020. , Ažurirano: 23. 06. 2020.

Predstavnica HGK – Županijske komore Split Ines Budrović posjetila je 18. lipnja tvrtku Obiteljska putovanja d.o.o., Luxury Hrvatska, vlasnice i direktorice Marije Bojčić.

Luxury Hrvatska je licencirana agencija za promet nekretninama u Hrvatskoj, specijalizirana za prodaju luksuznih vila i stambenih objekata na obali i otocima, koja nudi i usluge upravljanja nekretninama i najam vila. 

Bojčić ističe da agencija već deset godina, zajedno s vrhunskim pravnicima, arhitektima, voditeljima projekata, dizajnerima interijera i građevinskim tvrtkama vodi brigu o svakom pojedinom klijentu uvažavajući svaki pa i najmanji zahtjev u dizajnu i izgradnji vila ili apartmana. Partnerske agencije imaju u Moskvi, New Yorku, Berlinu i Perugi.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo u djelatnosti poslovanja nekretninama i u turizmu, Bojčić pozdravlja sve napore HGK koje idu u smjeru olakšavanja poslovanja posrednika u prometu nekretnina, posebno evidentne u kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom Covid-19.

Također smatra da je nužno olakšati procedure koje u mnogočemu otežavaju ionako zahtjevno poslovanje poduzetnika u RH te ustrajati u zajedničkom traženju optimalnog rješenja za poslovanje posrednika u prometu nekretnina uvažavanjem prijedloga i pozitivnih rješenja strukovnih grupacija i nacionalnog Udruženja poslovanja nekretninama radi izmjena i dopuna resornog zakona, kojima bi se poboljšao njihov status.

Ines Budrović predstavila je sve aktivnosti i usluge koje HGK pruža svojim članicama, posebno u dijelu poslovanja nekretninama, istaknuvši novu HGK-ovu uslugu Digitalna komora, digitalni servis gospodarstvenicima na svim područjima.