Vrijeme održavanja: 05.07.2017.

Objavljeno: 07. 07. 2017. , Ažurirano: 10. 07. 2017.

Predstavnica Županijske komore Split posjetila je u srijedu, 5. srpnja tvrtku Nekretnine Radman d. o. o. te predstavila nove usluge koje HGK pruža svojim članicama.

Osnivač i vlasnik agencije je Marija Radman Livaja tvrtku je utemeljila 2010. godine, nakon niza godina rada u djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina, i sada zapošljava tri mlada i ambiciozna djelatnika, a agencija djeluje na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te dijelu Zadarske županije kao i na svim otocima.

Najvećim problemima u poslovanju Marija Radman Livaja smatra uvijek prisutno crno tržište a samim tim i ukorijenjenu nelojalnu konkurenciju, nepoštivanje odredbi Ugovora o posredovanju, posebno u dijelu koji se odnosi na posredničku proviziju, inspekcijsku kontrolu samo onih agencija koje posluju isključivo prema zakonskim propisima te izuzetno visoke državne namete.

Tvrtka je zadovoljna suradnjom s HGK te smatra da je Komora u mnogočemu pridonijela uspostavi reda u posredovanju u prometu nekretninama omogućavajući članicama aktivan pristup pri izmjenama i dopunama propisa. Forum poslovanja nekretninama smatraju izvrsnim načinom informiranja o novitetima u struci, za razmjenu mišljenja i iskustav s terena te za direktan pristup i komunikaciju s predstavnicima nadležnih ministarstava koji propisima utječu na poslovanje posrednika u prometu nekretnina.