Vrijeme održavanja: 30.10.2018.

Objavljeno: 31. 10. 2018. , Ažurirano: 06. 11. 2018.

Predstavnica Županijske komore Split Ines Budrović posjetila je u utorak, 30. listopada, tvrtku Mediatores d.o.o. u Splitu.

Mediatores d.o.o. za posredovanje u prometu nekretninama, koji posluje pod nazivom Porta Adria, novi je poslovni subjekt na tržištu nekretnina Splitsko-dalmatinske županije. Tvrtka je osnovana u ožujku 2018. godine s jasnom poslovnom vizijom i razvojnim ciljevima te je, uz područje Grada Splita, vrlo aktivna i na drugim područjima Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske.

Vlasnice tvrtke Tanja Duišin i Ines Radić udružile su svoje znanje i iskustvo stečeno dugogodišnjim radom kod drugih posrednika u prometu nekretnina (Tanja Duišin) i radom u Državnoj geodetskoj upravi, Katastarskom uredu u Splitu (Ines Radić) te osnovale vlastitu agenciju na temelju dobivenog poticaja HZZ-a za samozapošljavanje.

Mediatores d.o.o. potpisnica je Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretnina te aktivna članica Strukovne grupacije posrednika u prometu nekretnina.

Smjernice poslovanja ove agencije temelje se na zakonskoj regulativi, poslovnom integritetu i transparentnom i poštenom odnosu prema prodavateljima i kupcima.

Tanja Duišin smatra da manjkava i nedorečena zakonska regulativa generira dodatne probleme u svakodnevnom poslovanju te ističe da Grupacija može i treba još snažnije djelovati kao korektiv radi poboljšanja uvjeta za rad posrednika. Također ističe da nelojalna konkurencija odnosno crno tržište te nedovoljno obrazovana radna snaga čine temelj otegotnog razvoja cjelokupne struke poslovanja nekretninama.

Ines Radić ističe da se trebaju uložiti dodatni napori kako bi se javnost upoznala i informirala o tome koliku širinu znanja i iskustva trebaju imati agencije za nekretnine ako žele opstati na konkurentnom tržištu.

Vlasnice tvrtke zadovoljne su dosadašnjom suradnjom i podrškom koju mogu dobiti od HGK počevši od davanja bitnih smjernica i dokumenata potrebnih za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina do rješavanja svih upita ili nedoumica glede zakonskih rješenja u prometu nekretnina.

Predstavnica HGK predstavila je sve aktivnosti i nove usluge (Gospodarska mreža) koje HGK pruža svojim članicama te naglasila dobrobit sudjelovanja na svim predavanjima, seminarima ili edukacijama na kojima se mogu dobiti iscrpna i potrebna znanja kako bi poslovanje tvrtke bilo što bolje i konkurentnije na tržištu nekretnina (Forum poslovanja nekretnina).