Vrijeme održavanja: 30.04.2019.

Objavljeno: 02. 05. 2019. , Ažurirano: 06. 05. 2019.

U utorak, 30. travnja, djelatnica ŽK Split Olga Škevin posjetila je tvrtku Eko Komunalije Plus d.o.o. na TTTS-u, u Splitu te su je kroz pogon proveli direktor Zoran Drasal i voditeljica Ivanka Ajduković upoznavši ju s poslovanjem tvrtke.

Tvrtka Eko Komunalije Plus djeluje od 2008. godine pod nazivom Mali Luka sa sjedištem u Podstrani, a od 2018. godine pod sadašnjim nazivom i sjedištem u Splitu. Riječ je o jednoj od vodećih tvrtki koje se bave gospodarenjem neopasnim otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji što dokazuje i širok krug zadovoljnih klijenata koji su prepoznali kvalitetu i pouzdanost njezinih usluga.

Tvrtka danas ima 32 zaposlena djelatnika. Godišnje prikupi 10 000  tona neopasnog kartonskog, papirnog, plastičnog, staklenog, drvenog, građevinskog otpada od čega se jedan dio dalje izvozi u susjedne zemlje (Slovenija i Austrija).

Predstavnici tvrtke Eko Komunalije Plus su pozdravili inicijativu ŽK Split za ovom posjetom te pohvalili njezino redovito informiranje članica o aktualnostima iz područja gospodarenja otpadom i organiziranje edukacija na različite teme iz područja zaštite okoliša.

Djelatnica ŽK Split je upoznala direktora Drasala i voditeljicu Ajduković s aktivnostima i uslugama HGK s naglaskom na projekt pod nazivom Digitalna komora te predstavila mogućnosti za poslovnu suradnju kroz rad i aktivnosti Sekcije Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu ŽK Split, a jedna od njih je svakako i sudjelovanje u izradi zakonskih prijedloga za poboljšanje poslovne klime kroz rad strukovnih asocijacija HGK.