Vrijeme održavanja: 21.02.2017.

Objavljeno: 22. 02. 2017. , Ažurirano: 24. 02. 2017.

Mobilni tim Županijske komore Split posjetio je u utorak, 21. veljače, tvrtku Broker Grupa d. o. o. u Splitu, koja zapošljava 12 mladih i ambicioznih ljudi.

Broker Grupa d. o. o. osnovana je 1993. godine kada je, kako kažu vlasnici agencije - bračni par Meri i Ivica Vulić - postala jedna od vodećih agencija za poslovanje nekretninama, ne samo na regionalnoj, već i na državnoj razini, što potkrepljuju s više od 4.000 nekretnina raznih vrsta i namjena te turističkih zona za gradnju vila i hotela, koje imaju u portfelju.

Tvrtka aktivno sudjeluje na europskim i svjetskim sajmovima za investicije i potencijalna ulaganja u Republiku Hrvatsku, a u radu koriste usluge renomiranih sudskih tumača, odvjetnika, arhitekata i uslužnih servisa. Najvećim problemima u poslovanju smatraju uvijek prisutnu nelojalnu konkurenciju, crno tržište, otežanu naplatu posredničke provizije te visoke državne namete, što, u konačnici, vrlo loše utječe na ukupno poslovanje nekretninama.

Vulići ističu da je HGK svojim radom i doprinosom u donošenju i izmjenama određenih zakona mnogo pridonijela uvođenju reda u poslovanju s nekretninama. 

Predstavnica ŽK Split  predstavila je nove usluge koje HGK pruža svojim članicama, od kojih Broker Grupu najviše zanimaju Besplatno porezno savjetovanje i Besplatni vaučeri za učitavanje pročišćenih tekstova zakona. Tvrtka je najavila da će nastaviti dosadašnju kvalitetnu i pozitivnu suradnju s HGK koja je članicama omogućavala aktivan pristup pri izmjenama i dopunama resornih propisa.