Vrijeme održavanja: 27.12.2017.

Objavljeno: 28. 12. 2017. , Ažurirano: 28. 12. 2017.

Predstavnica ŽK Split je 27. prosinca posjetila tvrtku Ankica trgovina d. o. o. na poziv direktora Vlade Šamadan te predstavila nove usluge koje HGK pruža svojim članicama.

Ankica trgovina d. o. o. osnovana je 2004. godine, a obuhvaća 12 trgovina na malo pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima – diskonti Toni, jednu poljoljekarnu, veleprodajno skladište, vlastiti vozni park te knjigovodstveni servis. Trenutno zapošljava 55 djelatnika.

Osim lokalnih malih trgovina koje se u pravilu nalaze na periferiji većih gradskih centara, tvrtka Ankica trgovina d. o. o. opskrbljava udaljenija područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Problematika poslovanja trgovina na veliko i malo pretežito hranom, pićima i duhanskih proizvodima je raznolika. Ističu se odnosi s velikim trgovačkim centrima, nepostojanje adekvatne radne snage na tržištu rada te novi zakonski uvjeti koji reguliraju uvjete i odnose trgovaca s proizvođačima. Direktor tvrtke Šamadan ističe važnost i ulogu malih kvartovskih trgovina, koje su usprkos turbulentnim i teškim recesijskim vremenima i problemima u Agrokoru, uspjeli opstati i uvijek iznova pronalazili novi, kvalitetniji put ka kupcu odnosno potrošaču. Naglasio je da kontinuitet u gradnji dobrosudsjedskog ili bolje rečeno obiteljskog odnosa s potrošačem predstavlja ključ daljnjeg razvoja i opstanka „malih dućana“.

Zbog sve većeg širenja domaćih i stranih trgovačkih lanaca, u cilju opstojnosti i zaštite svog poslovanja, priliku za daljnji razvoj male trgovine u tvrtki Ankica trgovine d. o. o. vide kroz suradnju s malim hrvatskim proizvođačima odnosno obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima. Šamadan ističe važnost HGK kao bitne poluge i potpore članicama u rješavanju gorućih gospodarstvenih problema te je i to bio jedan od razloga udruživanja u Strukovnu grupaciju trgovine hranom i pićima ŽK Split. Kroz Grupaciju i Udruženje trgovine HGK sigurnim i promišljenim koracima pristupit će se pronalaženju optimalnih rješenja za poslovanje svih članica kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.