Vrijeme održavanja: 27.04.2019.

Objavljeno: 02. 04. 2019. , Ažurirano: 02. 04. 2019.

Djelatnica ŽK Split Olga Škevin posjetila je 27. ožujka tvrtku Veritas Esco d.o.o. u Splitu te se u razgovoru s njenom direktoricom Anom Rubić i inženjerom Franom Ćurićem upoznala s poslovanjem tvrtke.

Veritas Esco prva je hrvatska privatna tvrtka iz područja modernizacije odnosno rekonstrukcije javne rasvjete, osnovana 2013. godine, sa sjedištem u Splitu. Višegodišnje iskustvo djelatnika i suradnika tvrtke u području održavanja javne rasvjete, projektiranja i proizvodnim djelatnostima te detaljno poznavanje pravnih propisa rezultiralo je uhodanim stručnim timom koji je u stanju riješiti sve najzahtjevnije probleme modernizacije javne rasvjete u svim njenim fazama te ostvariti značajne uštede u potrošnji električne energije, a i u smanjenju emisije ugljikova dioksida.

Tvrtka Veritas Esco proizvodi vlastitu liniju LED cestovnih (Veritas Luna, Veritas ST, Veritas ST-M, Veritas Lux), stiliziranih urbanih i vanjskih dekorativnih svjetiljki (Vega-V, Vega-T, Vega-L, Kaliope-U, Kaliope-S, Orbis-O, Erato, Bell) te reflektorsku rasvjetu (Antares-NM). Njihovi proizvodi udovoljavaju svim europskim i hrvatskim normama te posjeduju sve relevantne certifikate (CE, ENEC, LVD, EMC, IP66, IK08/IK09/IK10, RoHS), uključujući i certifikate sustava upravljanja kvalitetom, okolišem i energijom (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001-2011).

Direktorica je istaknula da je Veritas Esco moderna, fleksibilna i inovativna tvrtka, prepoznata po kvaliteti usluge i proizvoda, a sa svojim projektantsko-tehnološkim rješenjima može odgovoriti na sve specifične zahtjeve i potrebe svojih klijenata. Inženjer Ćurić uputio je na važnost povećanja udjela korištenja LED svjetiljki hrvatskih proizvođača u javnoj rasvjeti, a sve radi poticanja razvoja domaćega gospodarstva te očuvanja starih i otvaranja novih radnih mjesta.

Djelatnica ŽK Split upoznala je predstavnike tvrtke s uslugama i aktivnostima HGK, s posebnim osvrtom na novi projekt Digitalna komora te na mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava za uvođenje znakova kvalitete HGK.