Vrijeme održavanja: 14.12.2018.

Objavljeno: 17. 12. 2018. , Ažurirano: 14. 01. 2019.

Predstavnica ŽK Split Olga Škevin posjetila je 14. prosinca tvrtku Roterm d.o.o. u Splitu te se u razgovoru s njezinim direktorima Rodoljubom i Lukom Vidovićem upoznala s poslovanjem tvrtke.

Roterm je privatna tehnička konzultantska tvrtka, osnovana 1995. godine u Splitu, koja pruža niz usluga uključujući projektiranje u građevinskom, industrijskom i tehnološkom sektoru, izradu tehno-ekonomskih elaborata i energetskih studija, energetske preglede i certificiranja jednostavnih i složenih objekata, vođenje projekata, stručni nadzor, tehničko savjetovanje i tehničku reviziju odnosno nostrifikaciju projektne dokumentacije.

Zapošljava stručni kadar s bogatim iskustvom u radu na međunarodno financiranim projektima poput EC Cards, IPA, EBRD, IBRD i UNDP, a shodno tome i iskustvom u vezi s ugovornim procedurama EC PRAG, FIDIC Yellow i Red Book.

Tvrtka je nositelj certifikata ISO 9001:2008 (sustav upravljanja kvalitetom) te AAA certifikata bonitetne izvrsnosti međunarodne grupacije Bisnode.

Za 2019. godinu direktori tvrtke Roterm najavili su intenziviranje poslovanja tvrtke u segmentu EU poslovnog savjetovanja radi pružanja cjelovite usluge klijentima.

Olga Škevin predstavila je aktivnosti i usluge HGK s posebnim osvrtom na novi projekt Digitalna komora te na njegovu prvu e-uslugu, Gospodarsku mrežu. Direktori tvrtke Roterm iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s HGK te iznijeli prijedloge za poboljšanje komorskih baza podataka i interes za registraciju u Digitalnu komoru.