ŽK Split: Tri panel diskusije u sklopu festivala Taste the Mediterranean


Objavljeno: 03. 10. 2023. , Ažurirano: 03. 10. 2023.


U sklopu 11. međunarodnog festivala Taste the Mediterranean, koji se od 4. do 8. listopada 2023. održava u Splitu, organiziraju se tri panel diskusije na aktualne turističke i gastronomske teme koje će okupiti stručnjake iz različitih djelatnosti, iz Hrvatske i inozemstva.  Hrvatska gospodarska komora je pokrovitelj festivala, a sva tri panela se održat će se u HGK – Županijskoj komori Split, na adresi Obala A. Trumbića 4.

Prva panel diskusija "Kako održivi razvoj utječe na turizam i gastronomiju? Inovacije koje se odnose na sve dionike iz te branše", održat će se u ŽK Split u četvrtak, 5. listopada, od 10 do 11:30 sati.

Na panelu će sudjelovati: državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta RH Tonči Glavina, veleposlanica u Ambasadi Kolumbije u Austriji Nj.E. Laura Gil Savastano, izvršna direktorica UNWTO-a Natalia Bayona (online uključenje), predsjednik HGK - Županijske komore Split Joze Tomaš, konzultantica iz područja vinarstva i vinskog marketinga Karmela Tancabel, stručnjak za marketing, komunikacije i branding, UAE Oscar Motta Quintana te konzultant za prodaju u hotelijerstvu, partnerstvo i osmišljanja iskustava za goste (Švicarska) Gabriel Vasquez.

Panel će moderirati komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

U petak, 6, listopada, od 10 do 11:30 u ŽK Split će se održati druga panel rasprava "Transformacije u hospitality industriji, kako ostati relevantan u svijetu koji se rapidno mijenja – najveći izazovi i budućnost HoReCa sektora. Iskustva različitih zemalja".

Panelisti su: dožupan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, Vincent Somsen iz Growth Advisor International Networka (GAIN), Nizozemska, chef restorana Le Grand Puech u francuskom Mimetu Michel Basaldella,  CEO LaValentina designa, branding consulting (Mexico) Valentina Giraldo, predsjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Jelena Tabak, direktor Hotela Aminess Khalani u Makarskoj Dragan Baričić te direktor Odjela za jaka alkoholna pića i kavu Coca-Cola HBC Adria, Raise the Bar Adria, Filip Verbanac,

Moderatori su Dubravka Tomeković Aralica, izvršna direktorica Festivala Taste the Mediterranean i Krešimir Macan, komunikacijski stručnjak

U petak, 6. listopada, od 12  do 13:30 sati održat će se i treća panel rasprava Mediterranean Women Chefs "Vještice" iz kuhinje: glavni izazovi na putu od kuharice do chefice".

U raspravi će sudjelovati: pastry chef, izvršna i kreativna direktorica Hart Bageri bakery, (Copenhagen) Talia Richard Carvajal, chef zagrebačkog restorana Sopal Katarina Vrenc (trofej Gault&Millau Croatia Mladi talent 2023), chef restorana Jasmin A Maslina iz Novog Sada Jasmina Vukašinović te chef restorana Zora bila iz Splita Sandra Tahirović (trofej Gault&Millau Croatia Veliki chef sutrašnjice 2020.).

Raspravu će moderirati Dubravka Tomeković Aralica, izvršna direktorica Festivala Taste the Mediterranean

Prijave za sve panele su obavezne, na način da se popunjena prijavnica (u pratećim dokumentima) pošalje na e-mail: nbusic@hgk.hr

Kotizacija za svaki pojedinačni panel iznosi 50 EUR + PDV. Kotizacija za 3 panela iznosi 120 EUR + PDV.

Poslovni subjekti koji plaćaju članarinu HGK imaju popust 50 posto.

Više informacija o festivalu nalazi se na www.tastethemediterranean.eu, a za dodatne informacije o panelima, prijavi i popustu, kontakt osoba u HGK – Županijskoj komori Split je Nataša Bušić, tel. 021/321-118, email: nbusic@hgk.hr