Vrijeme održavanja: 10.03.2017.

Objavljeno: 03. 03. 2017. , Ažurirano: 14. 03. 2017.

Sekcija Zajednice obiteljskog turizma pri ŽK Split održala je svoju treću sjednicu u ŽK Split u petak, 10. ožujka, kada su se sudionici upoznali sa aktivnostima u proteklom razdoblju prema usvojenom Planu rada za 2017. godinu.

Prihvaćeno je Izvješće o trećemu Forumu obiteljskog smještaja Splitsko-dalmatinske županije, koje je održano 17. veljače u sklopu Adriatic Gastro Showa te je ocijenjeno kao izuzetno dobro posjećeno i izvrsno organizirano događanje.

Predsjednica Sekcije Martina Nimac Kalcina upoznala je sudionike sa zaključcima sastanaka održanih s predstavnicima institucija Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita o zajedničkim aktivnostima i suradnji na podizanju kvalitete obiteljskog smještaja u županiji.

Na sjednici se raspravljalo i o problemu obračuna i plaćanja komunalne naknade te RTV-pristojbe.

Predsjednica Sekcije upoznala je nazočne sa sastankom u Ministarstvu turizma, u veljači ove godine, na kojem se raspravljalo o najavljenim izmjenama zakonodavnog okvira u vezi s obiteljskim turizmom. Stupanje na snagu novih zakonskih propisa predviđa se početkom 2018. godine.

Sekcija Zajednice obiteljskog smještaja pri ŽK Split planira svoju sljedeću sjednicu u travnju 2017. godine.