U ŽK Split održan seminar o posebnostima obračuna plaće u 2017. godini i PDV-u za zadnje obračunsko razdoblje s novostima u 2018. godini

Vrijeme održavanja: 10.11.2017.   /   Rok prijave: 08.11.2017.

ŽK Split je u suradnji s Hrvatskom komorom poreznih savjetnika 10. studenoga održala jesenski ciklus seminara Posebnosti obračuna plaće u 2017. godini i PDV za zadnje obračunsko razdoblje s novinama u 2018. godini. Cilj je seminara pružanje podrške članicama HGK u prevladavanju poteškoća u poslovanju. Predavači su bili ovlašteni porezni savjetnici, članovi Hrvatske komore poreznih savjetnika, Snježana Galić, Ivana Zec, Ivica Baban i Katica Reljanović.

U uvodnom dijelu programa nazočne je uime HGK pozdravila Nataša Bušić, viša stručna savjetnica ŽK Split, te moderatorica seminara Snježana Galić koja je predstavila Hrvatsku komoru poreznih savjetnika i Zakon o poreznom savjetništvu koji je na snazi od početka 2017. godine.

 2.jpg

Izvor: ŽK Split

U prvome je dijelu seminara bilo riječi o posebnostima u obračunu plaće u 2017. godini, uključujući dohodak od nesamostalnog rada – plaća, godišnji obračun poreza na dohodak od nesamostalnog rada pri zadnjoj isplati plaće u godini, ostale neoporezive izdatke kod isplate u prosincu te posebni postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak. U drugome se dijelu govorilo o posebnostima PDV-a za zadnje obračunsko razdoblje i novostima u 2018. godini. U završnom su dijelu predavači odgovarali na brojna pitanja sudionika.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici stotinjak trgovačkih društava s područja Splitsko-dalmatinske županije, a seminar je trajao pet sati.

Seminar u ŽK Split šesti je u nizu seminara organiziranih u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske komore poreznih savjetnika te se, uz Split, održao i u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

Prezentacije predavača nalaze se u rubrici prateći dokumenti.

Kontakti

  • Anton Duišin, dipl.oec. viši stručni suradnik Tel: +385 21 321 146 Email: aduisin@hgk.hr