ŽK Split: Sekcija Zajednice obiteljskog turizma u posjetu TZ grada Trogira

Vrijeme održavanja: 20.12.2017.

Predstavnici Sekcije Zajednice obiteljskog turizma, 20. prosinca sastali su se u trogirskoj Gradskoj vijećnici s direktoricom ureda Turističke zajednice grada Trogira Marijom Ramljak.

Direktorica je upoznala sudionike s turističkim rezultatima na području grada Trogira te je naglasila kako se u 2017. godini bilježi značajan porast ukupnih turističkih pokazatelja. Dolasci turista porasli su za 29,64% u odnosu na 2016. godinu, a u noćenjima se također bilježi rast od 22,98 %. U strukturi objekata prema vrsti pretežiti je udio objekata u domaćinstvu i to 78,54% ukupnih smještajnih jedinica dok je udio hotelskog smještaja 6,08 %.

Predstavnici Sekcije Zajednice obiteljskog turizma prezentirali su usvojeni „Model organizacije obiteljskog turizma RH“ , dogovoren između Ministarstva turizma RH i Hrvatske gospodarske komore kao i aktivnosti Sekcije Zajednice obiteljskog turizma na rješavanju temeljnih pitanja poslovanja obiteljskih mikropoduzetnika.

Istaknuta je potreba suradnje na podizanju kvalitete ponude obiteljskog smještaja Trogirske rivijere educiranjem obiteljskih mikro poduzetnika. Dogovorena je suradnja između Sekcije Zajednice obiteljskog turizma i Turističke zajednice grada Trogira na organiziraciji regionalnih edukativnih radionica te u aktivnostima vezano uz organizaciju 4. Foruma obiteljskog smještaja Splitsko-dalmatinske županije koji se održava 9. veljače u Spladium Areni, u okviru Adriatic Gastro Show.