Vrijeme održavanja: 12.06.2019.

U organizaciji HGK – Županijske komore Split, 12. lipnja u ACI marini u Trogiru održan je poslovni susret predstavnika tvrtki iz Splitsko-dalmatinske županije i Nizozemske. 

Susret, zamišljen kao neformalno druženje poslovnih ljudi, organiziran je u sklopu Poslovne regate 2019. u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na kojoj su sudjelovali vlasnici i direktori tvrtki iz Nizozemske.

''Našim je gospodarstvenicima Nizozemska značajno tržište - u prvih je 20 izvoznih odnosno deset uvoznih tržišta. Nizozemci su najvažniji inozemni ulagači u RH te značajni ulagači u Splitsko-dalmatinsku županiju, a broj turista iz Nizozemske koji su prošle godine boravili u našoj županiji bio je 19 posto veći u odnosu na godinu prije. Stoga i od ovog susreta očekujemo poslovne rezultate'', rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Skup je pozdravio i počasni konzul Nizozemske u Splitu Hrvoje Šimac, koji je naglasio da o tradicionalno dobrim odnosima svjedoči i 30 godina Konzulata Kraljevine Nizozemske u Splitu. ''Sve pretpostavke za još bolju suradnju imamo, izravnu zrakoplovnu liniju između Splita i Amsterdama imamo već dvije godine, a u tijeku je proširivanje i renoviranje Zračne luke Split putem koje su vam sve europske destinacije dostupne za dva sata leta'', rekao je Šimac.

U razgovorima je sudjelovalo više od 20 vlasnika i direktora tvrtki različitih djelatnosti iz dviju nizozemskih provincija, Friesland i Drenthe, koji su razmijenili kontakte s predstavnicima dalmatinskih tvrtki te u opuštenom ozračju razmatrali mogućnosti poslovne suradnje.