ŽK Split: Konferencija o energetskoj učinkovitosti i gospodarenju vodom

Vrijeme održavanja: 05.10.2016.

U srijedu, 5. listopada, u Županijskoj komori Split, Nordijska gospodarska komora i Županijska komora Split održale su jednodnevnu konferenciju Energy and Water Efficiency, o učinkovitosti u energetici i gospodarenju vodom.

1.jpg

Na konferenciji je nastupilo  nekoliko eminentnih nordijskih tvrtki (ABB, Trebema, Brunata i Fagerhult) koje su predstavile svoja znanja, stručnost, iskustva, primjere iz dobre prakse te različite tehnologije i rješenja koja se primjenjuju u sektoru energetske i vodne učinkovitosti.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, Hrvatskih  voda  i Hrvatske banke za obnovu i razvitak  predstavili su dalmatinskim tvrtkama i institucijama energetske i vodne projekte za naredno razdoblje te modele financiranja.

2.jpg

Cilj je konferencije bio upoznati hrvatske dionike s učinkovitim održivim razvojem te podučiti kako uz primjenu određenih tehnologija optimizirati i racionalizirati potrošnju resursa (poput električne energije i vode), pridonijeti zaštiti okoliša i ostvariti niz povlastica, uključujući značajne financijske uštede na razini šire zajednice i društva u cjelini.

Po završetku prezentacije upriličeni su poslovni sastanci hrvatskih s predstavnicima nordijskih tvrtki.

Konferenciji je prisustvovalo više od šezdeset predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, komunalnih društava, trgovačkih društava, zdravstvenih ustanova, hotela te predstavnika sektora industrije s područja cijele Dalmacije, uključujući otoke.

 

3.jpg