Vrijeme održavanja: 04.10.2016.

Objavljeno: 29. 09. 2016. , Ažurirano: 10. 10. 2016.

U Županijskoj komori Sisak Strukovna grupacija drvno-prerađivačke industrije ŽK Sisak 4. listopada održala je šestu sjednicu. Uz prihvaćanje zapisnika s prethodnih sjednica i izmjene Poslovnika o radu, predstavili su podatke o poslovanju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja u Sisačko-moslavačkoj i okolnim županijama – Zagrebačkoj, Gradu Zagrebu, Karlovačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj u 2015. godini, a glavna su tema bile aktualnosti u Udruženju drvno-prerađivačke industrije HGK. O njima je govorio Filip Galeković iz tvrtke PPS-Majur d. o. o. iz Majura, član Izvršnog odbora Udruženja.

Najnovije aktivnosti u Udruženju povezane su s pripremama izmjena i dopuna dokumenta Pismo razumijevanja za formiranje količina, cijena i rabatne politike te višegodišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca, potpisanog 2012. godine između Hrvatskih šuma d. o. o. i Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK. Njime su postavljeni uvjeti za raspodjelu trupaca ugovorom između drvoprerađivača i Hrvatskih šuma. Nakon nekoliko godina njegove primjene, potrebno ga je prepraviti te su pripremljene izmjene i dopune koje će se predstaviti članovima Vijeća Udruženja na sjednici 5. listopada.

Bitne izmjene o kojima se govorilo na sjednici jesu prijedlog koji Vijeće Udruženja treba prihvatiti te se s njima ide prema Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskim šumama.