Vrijeme održavanja: 08.06.2017.

Objavljeno: 31. 05. 2017. , Ažurirano: 08. 06. 2017.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak organizira predstavljanje EU natječaja Internacionalizacija poslovanja MSP i Certifikacijom proizvoda do tržišta u četvrtak, 8. lipnja, u 10 sati u Županijskoj komori Sisak.  

Mogućnosti i uvjete sufinanciranja projekata sredstvima EU putem ova dva natječaja te mogućnosti za poduzetnike putem Europske poduzetničke mreže predstavit će Igor Bobek iz Sektora za međunarodne poslove i EU pri HGK.

Predstavnik Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Josip Grgić govorit će o HBOR-ovu kreditiranju projekata sufinanciranih sredstvima EU fondova javnog i privatnog sektora te će predstaviti ESIF kredite za rast i razvoj. Riječ je o novom financijskom instrumentu, kojim je ukupno osigurano 220 milijuna eura kredita za poduzetnike. Naime, poduzetnicima će se dodjeljivati dugoročni investicijski krediti po povoljnoj kamatnoj stopi, s rokom otplate do 12 godina.

Ova je radionica namijenjena mikropoduzećima, malim i srednjim poduzećima u skladu s pravilima EU (Uredba EK 651/2014), i to onima koji planiraju provoditi projekte iz područja internacionalizacije poslovanja te certificiranja proizvoda i koji nisu poslovali s gubitkom u prethodnom financijskom razdoblju.

Radionica je besplatna, a prijaviti se možete putem online prijavnice ili na elektroničku adresu: kgrabovica@hgk.hr najkasnije do 7. lipnja.

Kontakt-osoba u ŽK Sisak je Kristina Grabovica (telefon: 044/522-322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr).