Vrijeme održavanja: 21.10.2015.

Objavljeno: 21. 10. 2015. , Ažurirano: 30. 08. 2016.

Županijska komora Sisak i zagrebačka tvrtka Global Tax Reclaim d. o. o. o., organizirali su u srijedu, 21. listopada u ŽK Sisak, predavanje Povrat inozemnog PDV-a – Novosti i primjeri iz prakse, od ulaska Republike Hrvatske u EU, na kojemu su sudjelovali predstavnici gospodarskih subjekata i institucija s područja Sisačko-moslavačke županije.

Predavanje je bilo besplatno za polaznike, a održao ga je Luka Gašparac, direktor tvrtke Global Tax Reclaim d. o. o. koji je naglasio da sve tvrtke čiji zaposlenici ili vanjski suradnici imaju troškove u zemljama Europske unije imaju pravo zatražiti povrat inozemnog PDV-a. To se odnosi na troškove poput smještaja, edukacija, sudjelovanja na seminarima i sajmovima, prijevoza, najma poslovnog prostora, marketinga i oglašavanja te na mnoge druge troškove na koje je obračunat inozemni PDV i koji su ostvareni u zemljama Europske unije prilikom službenih putovanja.

Stope PDV-a u državama Europske unije kreću se do 27 %, što znači da se povratom PDV-a može uštedjeti i više od četvrtine troškova.