Vrijeme održavanja: 26.08.2017. - 31.08.2017.

Objavljeno: 17. 02. 2017. , Ažurirano: 06. 09. 2017.

Županijska komora Sisak treću godinu zaredom organizira zajednički nastup hrvatskih gospodarstvenika na 55. Međunarodnomu poljoprivredno-prehrambenom sajmu Agra, koji će se od 26. do 31. kolovoza održati u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Svečano otvorenje sajma održat će se u subotu, 26. kolovoza u 10 sati.

Ove će se godine u organizaciji Županijske komore Sisak na 155 kvadratnih metara unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora predstaviti Stražaplastika d. d. iz Huma na Sutli, Croma-Varaždin d. o. o. iz Svetog Ilije, Vage d. o. o. iz Zagreba, Arosa Grande d. o. o. iz Zagreba te Gerić-MG j. d. o. o. iz Zaprešića.

Država partner ovogodišnjeg sajma je Kina, a ključni je događaj sajma sastanak 16 + 1 zemalja srednje i istočne Europe i Kine. U okviru toga, a u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, organizira se predstavljanje hrvatskih izlagača putem promotivnih materijala, na 9 četvornih metara izložbenog prostora u hali C3 na štandu broj 503 B: Agroservis-proizvodnja d. o. o., Brana d. o. o. i Mustač – Commerce d. o. o. iz Virovitice, Herbas d. o. o. i Meta-Plast d. o. o. iz Pitomače, Hittner d. o. o. iz Bjelovara, Manna d. o. o. iz Donjeg Miholjca, OPG Lenac i Račić d. o. o. iz Hrvatske Kostajnice, Protect Pharma d. o. o. iz Rakitovice, PVC Troplex d. o. o. iz Vinkovaca te Udruga vinogradara i voćara Moslavine Lujo Miklaužić iz Kutine.

Agra je najveće i najvažnije događanje takve vrste u Sloveniji. Lani je izlagalo gotovo 1800 izlagača iz više od 30 zemalja na prostoru od 70.000 četvornih metara. Sajam je posjetilo više od 123.000 posjetitelja.

Ovogodišnji 55. jubilarni sajam posebice je usmjeren održivom razvoju turizma, održivoj poljoprivredi i gospodarenju šumama te poljoprivrednoj mehanizaciji za visoko učinkovitu i održivu poljoprivrednu proizvodnju. U sklopu sajma predstavit će se najnovija tehnološka dostignuća poljoprivredne mehanizacije, brojni alati i oprema za poljoprivrednike, vinogradare i podrumare, voćare, ratare, povrtlare, šumare, zatim organska i biološka proizvodnja, integrirana proizvodnja te šarolika ponuda proizvoda iz prehrambene industrije, gotovo sve za potrebe suvremenog zemljoradnika i procese proizvodnje hrane.

Za detaljnije informacije o predstavljanju hrvatskih gospodarstvenika na sajmu obratite se u Županijsku komoru Sisak Mladenu Dragojeviću (telefon: 044/521-518 ili e-adresa: mdragojevic@hgk.hr).

Više informacija o sajmu možete pronaći na www.pomurski-sejem.si.