Vrijeme održavanja: 14.03.2018.

Objavljeno: 06. 03. 2018. , Ažurirano: 15. 03. 2018.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca radi postizanja financijske pismenosti u srijedu, 14. ožujka u Županijskoj komori Sisak održala se edukacija za učenike srednjih škola.

Edukaciji je prisustvovalo 70-ak učenika iz srednjih škola Gline i Siska. Nataša Vuletić iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih institucija govorila je o značaju financijske pismenosti i ulozi HANFA-e, Renato Galeković iz Hrvatske poštanske banke govorio je o bankarstvu i upravljanju osobnim financijama, Miljenko Uzelac iz Croatia osiguranja d. d. o ulozi i značaju osiguranja, a Irena Ravlić iz Erste Asset Managementa d. o. o. o tržištu kapitala i investicijskim fondovima.

Tjedan novca_2.JPG

Učenici su dobili promotivni materijal, brošure Financijska pismenost, koje je izradio Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, a pojedinci koji su pokazali dobro poznavanje financijskih tema odgovarajući na pitanja predavača dobili su prigodne poklone.

HGK kao jedan od sudionika Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija, i ove godine diljem Hrvatske provodi edukacije za učenike srednjih škola i time tradicionalno obilježava Svjetski i Europski tjedan novca.