U ŽK Rijeka održana radionica o bespovratnim sredstvima za komercijalizaciju inovacija u poduzetništvu

Vrijeme održavanja: 07.02.2017.   /   Rok prijave: 06.02.2017.
U utorak, 7. veljače, HGK - Županijska komora Rijeka i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG-BICRO), održali su informativnu radionicu o pozivu na dostavu projektnih prijedloga Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i HAMAG-BICRO-a upoznali su okupljene sudionike s natječajnom dokumentacijom iz gore navedenog poziva. Cilj ovoga poziva jest pružiti potporu projektima usmjerenima na nove proizvode i usluge s visokom dodanom vrijednošću i pozitivnim učinkom na poslovne rezultate i na rast tvrtke, osobito one s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini. Poziv je namijenjen mikro, malim ili srednjim tvrtkama, a predviđene su:

  • potpore za inovacije za MSP-ove,
  • potpore za inovacije procesa i organizacije poslovanja te
  • potpore male vrijednosti.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstva jest 114.000.000,00 kuna za razdoblje do 31. prosinca. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 760.000,00 kuna, dok najviša granica dopuštene potpore po projektu ne može prijeći prag od 7.600.000,00 kuna.

Na radionici je sudjelovalo četrdesetak sudionika.

Kontakti

  • Ksenija Umek Meštrović Viši stručni suradnik Tel: +385 51 209 120 Email: kumek@hgk.hr