Vrijeme održavanja: 17.11.2016.

Objavljeno: 18. 11. 2016. , Ažurirano: 18. 11. 2016.

ŽK Rijeka održala je na adresi Bulevar oslobođenja 23,  u suradnji s tvrtkom Lureti j. d. o. o., u četvrtak 17. studenoga, seminar Primjena ekonomski najpovoljnije ponude u smislu prijedloga novog zakonodavnog okvira, pregleda i ocjena ponuda u e-nabavi; upravna praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave u smislu e-nabave.

Seminar (radionica) je dio programa redovnog usavršavanja u sustavu javne nabave Ministarstva gospodarstva (nosi osam bodova), s ciljem povećanja kompetencija polaznika kojima se omogućuje obnavljanje certifikata, u skladu s Pravilnikom o izobrazbi u području javne nabave (N.N. 6/2012 i 125/14).

Predavač je bila vrsna stručnjakinja s područja javne nabave Katarina Depope Radman.

Cilj je pružanje potpore članicama HGK u primjeni ekonomski najpovoljnije ponude u smislu prijedloga novoga zakonodavnog okvira.

Prema podatcima Ministarstva gospodarstva, u Hrvatskoj je oko 4700 certificiranih ovlaštenika za poslove javne nabave. Na području Primorsko-goranske županije takvih ovlaštenika je 358 iz 150 tvrtki i ustanova. Svi ovlaštenici za obnavljanje certifikata obvezni su u roku od tri godine dodatno se educirati prisustvovanjem na raznim tipovima seminara i radionica u trajanju od 32 sata.

Na seminaru je sudjelovalo 17 predstavnika iz 11 tvrtki i institucija.