Vrijeme održavanja: 20.03.2017.

Tema predavanja je „Uloga Europske investicijske banke i Europski fond za strateška ulaganja (EFSI)“

Objavljeno: 16. 03. 2017. , Ažurirano: 21. 03. 2017.

Predavanje je namijenjeno prvenstveno poduzetnicima, konzultantima i predstavnicima tijela lokalne uprave i samouprave, ali i svim ostalim zainteresiranima.

Čemu služi i kako funkcionira Europska investicijska banka? Koje su prednosti financiranje putem EIB-a? Što je Europski fond za strateška ulaganja? Tko može koristiti EFSU? Kakvi projekti mogu dobiti sredstva iz EFSU-a? Kako financirati velike infrastrukturne projekte iz EFSU-a? Gdje aplicirati za sredstva iz EFSU-a? Postoji li savjetodavna služba o EFSU-u?

Osim odgovara na navedena pitanja na predavanju će biti predstavljene mogućnosti financiranja za mala i srednja poduzeća, ali i za velike infrastrukturne i investicijske projekte.

Hrvatska je članica EU koja u najmanjoj mjeri koristi raspoloživa sredstva iz fondova Europske unije. Europska investicijska banka na raspolaganje stavlja jedinicama lokalne uprave i samouprave, ali i poduzetnicima znatna sredstva po povoljnim uvjetima (dijelom bespovratno), što je brojnim državama i regijama omogućilo gospodarski rast koji sami ne bi mogli ostvariti, ali i realizaciju projekata koje sami ne bi mogli financirati.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen, stoga zainteresirani svoju prijavnicu mogu zatražiti na telefon HGK – ŽK Rijeka na broj 051/209-111.