Vrijeme održavanja: 12.10.2016. - 14.10.2016.

Sajam organizira ŽK Pula.

Objavljeno: 10. 10. 2016. , Ažurirano: 12. 10. 2016.

Međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair, održavat će se od 12. do 14. listopada (od srijede do petka) u Puli (Marina Veruda). Organizator sajma je Županijska komora Pula, a izvršni organizator, prema odluci Strukovne grupe proizvođača brodske opreme ŽK Pula, pulska tvrtka Motortech Consulting d. o. o.

Sajam brodske opreme Pula Boat Fair poslovni je sajam usmjeren na proizvođače s ciljem predstavljanja brodske opreme te proizvoda i usluga u gradnji i opremanju plovila. Okrugli stolovi i stručna predavanja koja se održavaju u sklopu sajma dodatna su potvrda snažnoj povezanosti proizvođača opreme i metaloprerađivača s brodograditeljima.

Središnje događanje sajma međunarodni su poslovni susreti čiju kvalitetu svake godine potvrđuje sve veći broj sklopljenih konkretnih poslovnih suradnji. Pula Boat Fair postao je dobro mjesto za sklapanje poslova, a u organiziranju poslovnih susreta sudjeluje Europska poduzetnička mreža (EEN) pri HGK.

Međunarodni karakter sajma temelji se na suradnji s međunarodnim komorskim udruženjima i partnerskim ustanovama, a ove godine posebno su zastupljeni predstavnici partnerskih komora iz Autonomne pokrajine Vojvodine. Također, poseban doprinos internacionalizaciji sajma daju gospodarstvenici i partnerske komore – RPK Novi Sad, RPK Sremska Mitrovica i RPK Valjevo.

U organiziranju sajma vrlo je važna potpora pokrovitelja Grada Pule i Istarske županije te potpora Turističke zajednice Grada Pule, Uljanik Grupe i partnera sajma. Pritom, Hrvatska gospodarska komora daje financijsku potporu izlagačima subvencioniranjem troškova koji su dodatno smanjeni i financijskom potporom pokrovitelja.