Objavljeno: 21. 12. 2016. , Ažurirano: 22. 12. 2016.

Županijska komora Pula i ogranak Udruge poslovnih žena Krug za Istarsku županiju, organizirale su 21. prosinca u ŽK Puli već tradicionalno predblagdansko druženje poslovnih žena.

U ime domaćina, predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić uputila je riječ dobrodošlice te je izrazila zadovoljstvo što ovakav susret svake godine okuplja sve veći broj sudionica, što predstavlja dobru priliku za poslovno umrežavanje.

"Ovo naše predbožićno druženje žena iz poslovnog sektora postalo je već tradicionalno za kraj poslovne godine. Ovu godinu završavamo relativno zadovoljni što se tiče poslovnih rezultata. Gospodarstvo je pomaklo neke svoje pozicije i s umjerenim optimizmom idemo dalje. Porezna reforma te oslobođenja određenih tereta za trgovačka društva daju nagovještaj da će biti lakše raditi. Svi se nadamo da će gospodarstvo slijediti uzlazni trend. Što se tiče ovog susreta, svjesne smo toga da kao žene dajemo veliki doprinos i u gospodarstvu, ali i u ostalim sektorima poput sudstva, zdravstva, školstva i umjetnosti. Među prisutnih stotinjak žena, ovdje je i petnaestak koje su samo u posljednjih mjesec dana dobile visoka priznanja za uspjehe u poslu – od turističkih nagrada, preko nagrada Lidera i Istriane pa sve do primjerice zlatne medalje za kozmetiku u Hong Kongu. U tome je vrijednost ovoga našeg današnjeg susreta te u činjenici da ovakva druženja pružaju i dobru priliku za networking", istaknula je Jasna Jaklin Majetić.

Okupljenim poduzetnicama obratile su se i zamjenica pulskoga gradonačelnika Elena Puh Belci, zamjenica župana Viviana Benussi te predsjednica ogranka Kruga za Istarsku županiju Gordana Deranja.

"Već sam kazala kako sam jako zadovoljna brojem poslovnih žena u Istarskoj županiji. Također, razlog za zadovoljstvo pruža nam i činjenica da je Istra gospodarski među najuspješnijim županijama, međutim, ako govorimo o plaćama, hrvatski prosjek jest da su žene deset posto manje plaćene od muškaraca. U Istri taj postotak iznosi 13 posto. Stoga u 2017. godini imamo za cilj pokušati utjecati na to da se taj postotak što više smanji", istaknula je Gordana Deranja. 

Napomenimo kako ŽK Pula provodi niz aktivnosti kojima se promiče i potiče žensko poduzetništvo, od ciljanih edukacija za poduzetnice pa do informiranja i savjetovanja o mogućnostima kvalitetnog poslovanja, stvarajući pritom mrežu žena u gospodarstvu sa značajnim potencijalom.