Vrijeme održavanja: 08.12.2015.

Sekcija Zajednice obiteljskog turizma (ZOT) Županijske komore Pula organizirala je edukacijsku radionicu o obiteljskom smještaju za regiju Istra u utorak, 8. prosinca, u ŽK Pula.

Objavljeno: 08. 12. 2015. , Ažurirano: 16. 09. 2016.

Sekcija Zajednice obiteljskog turizma (ZOT) Županijske komore Pula organizirala je edukacijsku radionicu o obiteljskom smještaju za regiju Istra u utorak, 8. prosinca, u ŽK Pula.

Radionica je okupila mnogo predstavnika obiteljskog smještaja, koje je pozdravila predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić. „Veliki kapaciteti obiteljskog turizma Istre imaju visoku razinu kvalitete, a svi dionici u turizmu trebali bi prepoznati njegov potencijal i postići da se stvori prepoznatljiva standardizacija kvalitete istarskog turizma“, istaknula je Jaklin Majetić.

Ante Žarković iz Hrvatske turističke zajednice istaknuto je kako primjena web aplikacije eVisitor započinje od 1. siječnja 2016. Na temelju Pravilnika o vođenju popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici (NN  126/15), aplikacija postaje središnje mjesto prijave i dojave turista u Hrvatskoj. Stoga se iznajmljivači do 1. siječnja ili do prvog dolaska gostiju moraju obratiti mjerodavnoj turističkoj zajednici i zatražiti korisničko ime, lozinku i TAN tablicu.

Na radionici je bilo riječi o značaju ponude događanja za domaćine u obiteljskom smještaju, mogućnostima financiranja ulaganja u turizmu, o prihvatu kartica kao mogućnosti naplate i turističkim kreditima. Pritom su održane prezentacije zlatnih partnera Foruma obiteljskog smještaja – Zagrebačke banke i RBA. Prezentaciju je održala i Hrvatska poštanska banka. Također, govorilo se o personaliziranom obiteljskom smještaju – trendovima u opremanju objekata i iskustvima nagrađenih objekata obiteljskog smještaja iz Istre na 2. nacionalnom Forumu obiteljskog smještaja u Poreču 2015 (Domus Lauri, Buje).