Objavljeno: 29. 11. 2016. , Ažurirano: 29. 11. 2016.

Vrijeme održavanja: 28.11.2016.


Cilj ovog okruglog stola bio je potaknuti organizatore manifestacija na promišljanje o mogućnostima plasmana svojeg proizvoda putem turističkih agencija te potaknuti raspravu o kvalitetnom razvoju manifestacije i o potpori lokalnih i regionalnih tijela.

Strukovna grupa putničkih agencija Županijske komore Pula održala je okrugli stol Lokalne manifestacije – prilika za turističke agencije 28. studenoga, u ŽK Pula, koji je okupio predstavnike turističkih zajednica Buzeta, Fažane, Središnje Istre, Svetvinčenta, Vodnjana i Pule, predstavnike ŽK Pula i Istarske županije.

Cilj ovoga okruglog stola bio je potaknuti organizatore manifestacija na promišljanje o mogućnostima plasmana svojeg proizvoda putem turističkih agencija te potaknuti raspravu o kvalitetnom razvoju manifestacije i o potpori lokalnih i regionalnih tijela.

U uvodnom obraćanju okupljenima, predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je da Istra ima mnoštvo zanimljivih i kvalitetnih manifestacija te da je potrebno pronaći pravi način da ih se plasira gostima.

„U dogovoru s Turističkom zajednicom Grada Pule, ove godine našu manifestaciju Histria organiziramo prije Uskrsa, kad već ima turista. Također, uz izlagački dio programa, dio Histrije posvetit ćemo upravo predstavljanju istarskih manifestacija“, istaknula je Jaklin Majetić.

Županijska pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković istaknula je da je početkom godine županija organizirala edukacije po turističkim klasterima, o važnosti održavanja manifestacije te da je u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam iz Poreča provedeno istraživanje o 25 istarskih gastronomskih manifestacija, s ciljem istraživanja njihove percepcije kod turističkih posjetitelja.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Pula Eura Juričića, uslijedile su prezentacije predstavnika turističkih zajednica iz Buzeta, Vodnjana, Fažane, Savičente, Pule i Središnje Istre, koje možete učitati iz pratećih dokumenata (lijevo na ovoj stranici).